Wereldmeiden in beweging

In november gaat Zeewolde van start met Wereldmeiden. Een maatjesproject waarbij jonge meiden tijdens hun maatschappelijke stage, in het project maatschappelijke diensttijd (MDT) genoemd, deelnemen en hierbij andere meiden helpen met hun inburgering in Zeewolde. Alle deelnemers zijn tussen de 14 en 28 jaar. 

Wereldmeiden begint met een sportcarrousel, bedoeld om kennis te maken met elkaar en verschillende sporten. Dit gebeurt onder begeleiding van één van onze buurtsportcoaches en ook projectleider: Martje van den Bosse.

Na het sportcarrousel wordt er gesport bij lokale verenigingen. Op deze manier wordt er kennis gemaakt met het sportaanbod in Zeewolde en wordt er mogelijk een passende sport voor de toekomst gevonden. Van de MDT'ers, de meiden die dit doen als maatschappelijke stage, wordt verwacht dat zij een belangrijke rol spelen in het leggen van de contacten met deze sportaanbieders en de organisatie daaromheen. Uiteraard met ondersteuning van de projectleider.

Een project met impact
Wereldmeiden betekenen iets voor elkaar, leren van elkaars culturen, doen positieve sport ervaring op, helpen elkaar en mogen zelf activiteiten organiseren. Aan het einde krijgen de deelnemers een certificaat maatschappelijke diensttijd en organiseren ze samen een eindfeest of afsluitende activiteit.

Voor dit project wordt contact gezocht met:

  • Meiden die een maatschappelijke stage zoeken met impact. De eerste bijeenkomst is geweest (oktober), maar mocht je nog interesse hebben neem dan gerust contact op.
  • De andere wereldmeiden! Statushouders in de leeftijd van 14 t/m 28 jaar.
  • Enthousiaste sportaanbieders. Misschien wordt jou vereniging benaderd door de deelnemende MDT'ers.

Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Martje van den Bosse. Liever bellen of appen? Gebruik dan 06-10255891.

Video

Downloads

Promo Wereldmeiden - MDT'ers (buddy's)
Promo Wereldmeiden - Statushoudsters